HTML

Úttalan út, avagy csavargás az élet útvesztőiben

filmek, zenék, csajok, kalandok, álmok.

Friss topikok

  • Avatatlan Sam: Ja és persze mondanom se kell hogy hol járok azokkal amiket indulás előtt összeírtál... (2009.06.03. 23:10) No pain, no glory!
  • Mark: Ebbe a filmben a legszebb Jessica Alba! (2008.07.28. 23:45) Kéz őrület, avagy a "lusta kézbe a Sátán ad munkát"
  • freestate: Olvastam én is, úgy látszik ezzel a U2-val nincs szerencséjük egyik helyen sem, a premieren meg az... (2008.04.01. 21:12) U23D
  • Cosmic Girl: A papok a legfinomabbak!:) (2008.03.12. 18:19) Prága, Amy, és én
  • freestate: Hm, nekem az egy lemezes verziók vannak meg (illetve a Die another day van meg az első, két lemeze... (2008.02.25. 15:41) Hétvégi mozizás

Linkblog

Kéz őrület, avagy a "lusta kézbe a Sátán ad munkát"

2008.01.20. 18:13 :: freestate

 

Egyik kedvenc filmemről fogok most írni (jé, ez az első filmes postom, lehet nem véletlen).

Szóval Kéz őrület, ami egy elég idióta magyar cím az Idle Hands (tétlen kezek) helyett. No de ezen gyorsan túltettem magam. A filmet amúgy még nagyon rég tv-ben, talán HBO-n láttam, dvd-n meg csak feliratosan jött ki, de szerintem már felesleges is bekapcsolnom a magyar felirat, kívülről vágom szinte az összes szöveget.

Ja és mindenekelőtt: a filmben Jessica Alba iszonyatosan jóóóóól néz ki. Az a rövid haj, és a végén, amikor kikötözve fekszik egy autó tetején, ami épp hidraulikusan közelít a műhely plafonjára festett pentagram felé, naaa már csak azért is megéri megnézni férfi társaimnak (és leszbikus,továbbá biszexuális nőknek).

De ne szaladjunk ennyire előre,nézzük miről is szól ez a remek alkotás:

Adva van 3 tipikus amcsi gimis lúzer, akik egész nap csak tv-znek, füveznek, döglenek otthon. Az egyikük, aki Anton névre hallgat, és ő lesz a kulcs azaz kéz szereplő, emellett még reménytelenül szerelmes Alba kisasszonyba. No nem azért reménytelenül, mert annyira béna, hanem mert mégiscsak annyira béna. Ahhoz legalábbis, hogy legalább egyszeris köszönjön a vele szemben lakó kiscsajnak, aki még a nevét sem tudja.

Halloween estéjén kezdődik a sztori, amikor is Anton szülei eléggé hirtelen módon, aljas kezek (vagy csak 1 kéz) által eltávoznak az élők sorából. Anton azonban nem nagyon vesz ebből észre semmit eleinte, reggel felkel, lemegy tv-zni, konstatálja, hogy elfogyott a kutyakaja, meg a tej, de vásárlás helyett inkább átugrik a két haverhoz zöldülni egy csöppet. Még az sem tűnik fel neki, hogy szegény csóri macsek vmi veltűnően vörös foltot nyalogat a padlón...

Észbe csak akkor kap, amikor később már azt látja, amint a cicus épp anyu vagy apu szemét cuppogja. Azt hiszem, gyengébb gyomrú olvasóimat most vesztettem el, de a többiek ne adják fel:)

Anton rendesen be is pánikol, előkerülnek a szülők, aztán a barátok is átjönnek, hamar kiderül, hogy Anton volt a tettes. Illetve csak a jobb keze, amit megszállt a Sátán. Mert Anton nagyon elhanyagolta a jobb felső végtagját, bal kézzel tömte meg a pipát, ballal nyomogatta a távirányítót, és igen: ballal szerette magát:)) Azt hiszem nem hagytam ki semmit, egyéb dolgot nem csinált a csávó addigi élete során.

Aztán a két barát is áldozattá válik, egyik homlokába egy letört üveg nyaka kerül, a másiknak meg a feje kerül... a padlóra. De valami oknál fogva, amit nem igazán értettem, a két lúzer visszatér a sírból, hogy boldogítsák gyilkosukat, és a nézőket, nem túl agysebész gondolkodásmódjukkal (bármilyen vészhelyzet esetén az első dolguk a pipa megtömése volt).

Most már képbe kerül Jessica bébi is, méghozzá végre sikerül Antonnak eljutnia a házuk ajtaáig (egy elvesztett verseskönyvet visz vissza a szerelmes srác), majd aggresszív kezének köszönhetően nemsokára az ágyáig is.

Antonnak azonban egyre nehezebb önálló életre kelt jobb kezét kordában tartania (erre mondanák a dobosok, hogy nem túl jó a koordinációs készsége), ezért az izgága végtag likvidálására, amputálására szánja el magát.

Itt felpörögnek az események, a levágott kéz kijut a házból, és ámokfutásba kezd, egy iszonyú jó mellű Kiss-maszkot viselő lányt és pasiját is kezelésbe (hehe) veszi többek között, aztán a bálban (mert ugye minden amcsi tini filmben éppen bál van) még z Offspring énekes Dexter Holland skalpjára is ráteszi a mocskos mancsát, azaz önmagát.

Közben a városba érkezik egy druida boszi (Vivicia A. Fox, mit ne mondjak, nagyon dögös kis banya), aki tudja, hogy a Sátán egy tétlen kezet száll meg, és terve, hogy egy szűz lányt (ez lenne Jessica Alba) éjfélkor (druida idő szerint, ami mint kiderül 3 órával a mi éjfélünk előtt van) magával vigyen a pokolba, és ezzel biztos valami hatalomra tesz szert, meg ilyesmi.

Nagy kergetőzés, és pár hulla után minden jó, avagy kéz a kézben (balban természetesen) távoznak hőseink. A végén még egy jó kis poén utal a film elejére, és arra, hogy talán mégsem olyan happy end van, de aztán mégis. Bár sose értem amerikai filmekben, hogy hogy tudnak olyan boldognak látszani a főhösök a végén, amikor épp elvesztik családjukat, barátaikat, a fél várost, stb...

Szóval nézzétek meg ezt a remek horror komédiát, én legalábbis nagyon fogékony vagyok erre a zsánerre.

De addig is, kezeket a paplan felé, fogjatok egy-egy kötőtűt, és kössétek le mindkét kezeteket:)))

Akik ideáig kitartottak, egy kis jutalom: 

9 komment

Címkék: film mozi horror kéz komédia tini őrület jessica alba

A bejegyzés trackback címe:

https://freestate.blog.hu/api/trackback/id/tr31304727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatatlan Sam · http://egyszervolt.blog.hu/ 2008.01.21. 19:47:35

És a biszex férfiak? Nelégy diszkriminatív...

Avatatlan Sam · http://egyszervolt.blog.hu/ 2008.01.21. 19:50:26

"... Anton szülei eléggé hírtelen módon ..."

Semmi hírük nemvolt? akkor meg mér jöttek?
Jó, oké befejezem.

Avatatlan Sam · http://egyszervolt.blog.hu/ 2008.01.21. 19:54:49

Hogy neked mindenről csak a pina, meg a baszás... Ejnye milyen vagy.

freestate 2008.01.21. 19:54:58

Hehe, kimaradtál a felsorolásból? :)

Amúgy igazad van, nem volt hírük, se hamvuk, senki se hiányolta őket, Anton is csak annyit mondott a haverjainak, hogy napok óta nem látta őket. De amúgy vettem, javítom:)

Avatatlan Sam · http://egyszervolt.blog.hu/ 2008.01.21. 19:59:24

Namongyuk ezt speciel félreolvastam:
"...az első dolguk a pipa megtömése volt."

freestate 2008.01.21. 20:00:23

Na akkor ki vízionál mindig mindenhová pinát? :PPPPPP

Mark 2008.07.28. 23:45:44

Ebbe a filmben a legszebb Jessica Alba!
süti beállítások módosítása